Jean Pantolonların Ömrünü Nasıl Uzatabilirim ?

Jean Pantolonların Ömrünü Nasıl Uzatabilirim ?

 

Kıyafetler konusunda en çok merak edilen noktalardan biri de kıyafetlere zarar vermeden nasıl uzun süre giyileceğidir. Çünkü sevdiğimiz ve beğendiğimiz kıyafetleri ilk günkü hali ile görmek ve giymek isteriz. Bu nedenle de uzun süreler giymek için bazı noktaları bilmek de önemlidir. Kadın ve erkek jean pantolon ömrünü uzatmak için uygulanması gereken ufak bazı önlemler bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek uzun süreli ve ilk gün olduğu kalite de kalması sağlanabilir.

Jeanlerin uzun ömürlü kullanımını sağlamak için öncelikle kıyafetler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bu nedenle de her kıyafette yıkama, saklama ve ütüleme gibi noktaları içeren önemli bilgilere yer verilmektedir. Kıyafetlerin kalıpları ve kumaşları farklı olduğu için her jean için farklı bir etiket bulunmaktadır.

Kaliteli Jean Tercih Etmek

Uzun ömürlü bir kullanım istiyorsanız öncelikle jean seçiminiz de kaliteli olan markaları tercih etmeye önem vermelisiniz. Çünkü siz her ne kadar özenli de kullansanız kalitesiz kumaşı olan bir jeani uzun ömürlü kullanmak pek mümkün değildir. Bu nedenle de alış veriş yaparken ilk olarak kaliteli bir kumaşı olmasının yanı sıra daha bilindik ve güvenilir markalardan alış veriş yapmaya özen gösterin. İlk ve en önemli adımdır.

Yıkama Aşamasında Dikkat Edilmeli

Kıyafetlerin uzun ömürlü olmasında ki en temel nokta yıkama aşamasıdır. Çünkü çok sıcak veya soğuk suda uzun süre yıkanan pantolonlarda ister istemez bir solmalar ve deformeler meydana gelmektedir. Kıyafet için en ideal yıkama ayarı iç etiket kısmında yer almaktadır. Bu nedenle de jean için önerilen derece de ki programda yıkanmasına önem verilmelidir. Aynı zamanda pantolonu yıkarken ters çevirerek atmak daha az yıpranmasını sağlamak için yapılan önemli bir adımdır. Kıyafetlerin yıkanması sırasında çok fazla deterjan kullanmayın. Bu jeanlerinize zarar veren diğer bir önemli sorundur.

Bunun yanı sıra eğer jeanlerinizi çamaşır ipine asarak güneş altında kurutuyorsanız pantolon kuruduktan sonra hemen almanız gerekir. Çünkü aşırı güneş altında kalan kıyafetler belirli bir zaman sonra solmaya başlamaktadır. Bu nedenle de yıkama aşaması olduğu kadar kurutma aşaması da jeanlerin ömrünü uzatmak için önemlidir. Erkek ve kadın jean pantolon yıkama aşamasında, kurutma da hassas olunmalı ve dikkatli davranılması gerekmektedir.

Doğru Şekilde Muhafaza Edin

Bir kıyafetin ömrünü uzatmak için uygun bir şekilde muhafaza etmek önemlidir. Çünkü kıyafetler katlanarak muhafaza edildiği zaman hem doğru bir şekilde durmakta ve kıyafetler korunmaktadır. Jeanlerin fermuarını çekerek makinaya atmak ve aynı zamanda muhafaza ederken de bu detaya önem vermek gerekir. Açık fermuarlara diğer giysilere zarar verdiği gibi fermuarı da hasar görebilmektedir. Bu nedenle muhafaza ederken ilk nokta kapalı fermuarlardır.

Kıyafetlere sürülen inatçı lekelere halk arasında iyi olarak tabir edilen yöntemler ile çıkarmaya çalışmayın. Çünkü bu durum kıyafetlerin yıpranmasına ve zarar görmesine neden olabilir. Özellikle limon ve karbonat gibi ürünleri jeanlerinizin lekesini çıkarmakta kullanmayın.

Kıyafetlerinize İyi Davranın

Bir kıyafetin uzun ömürlü olmasını sağlamak amacı ile öncelikle kaliteli bir ürün seçtikten sonra, yıkama, kurutma ve muhafaza etmek konusunda özen göstermeniz gerekir. Ve aynı zamanda kıyafeti giyerken de bu özeni göstermelisiniz. Çünkü kıyafetler genellikle giyildikten sonra fırlatıp dolaba atılmakta veya odanın bir köşesinde durmaktadır. Kıyafetlerinize nazik davranarak onların ömrünü uzatabilirsiniz. Çünkü düzensiz olan kıyafetler bir süre sonra mevcut formu bozulmaktadır. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için kıyafetlerinize özenli davranmaya önem verin.

 

 

Etiketler: jean-pantolon-omru
Nisan 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR