Çocuk Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuk Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kıyafet seçimi her yaş için önemlidir ancak çocuklar söz konusu olduğu zaman her daim temkinli davranmakta fayda vardır. Kız ve erkek çocuk giyim seçeneklerinde öncelikle odaklanılması gereken nokta çocukların cilt sağlığı olmalıdır. Bu nedenle de kıyafet alırken birçok detaya önem vermelisiniz. Çocukların vücut gelişimlerini ve cilt sağlığını destekleyen kıyafetler tercih ederek çocuklarınıza büyük bir iyilik yapabilirsiniz. Çocuklar kendi kıyafetlerini tercih edemediği için bu noktada ailelere büyük bir görev düşmektedir.

Doğal ve Organik Malzemelerden Yapılan Kıyafetler

Şüphesiz ki çocukların ciltleri yetişkinlere oranla çok daha hassastır ve dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle de ciltlerine temas eden her bir kıyafete önem verilmelidir. Çocukların cilt sağlığı için özel üretilen doğal ve organik ürünler ile çocuğunuzun cildini korumanız mümkündür. Genellikle vegan ve organik ürünler tercih eden anne babalar kıyafet yönünden doğru tercih yapmaktadır. Özellikle de bebekler için kıyafet tercihi çok önemlidir. Sürekli yatan ve hareket halinde olmaya çalıştıkları için kolay terleyebilir. Bu nedenle de kıyafetlerinin nemi emen bir kumaştan tercih edilmesi gerekir. Bebek ve çocuklarınızda %100 pamuktan üretilen kıyafetleri tercih edebilirsiniz. %100 pamuktan üretilen kıyafetler çocuklarınızın cildine zarar vermez aksine cildinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Çocuk Kıyafetlerine Dair Her Şey

Aslında yapılması gereken şeyler  basit olanı seçmek, şatafatlı olanı değil. Çünkü çocuğunuz için görsellik değil önemli olan içinde hareket edebileceği bir kıyafet olması ve cildine zarar vermemesidir.  Çocuğunuza koşma, yürüme  ve çocuk olma özgürlüğü sunmayan süslü ve şatafatlı kıyafetler yerine daha minimalist tasarımları tercih edebilirsiniz. Çünkü çocuklar doğası gereği sürekli hareket içinde olmakta ve oyun oynamaktadır. İçinde rahat olamadığı kıyafetler ile ona özgür bir gün yaşatamazsınız. Dar veya aşırı bol kıyafetler değil yaş grubu için en uygun bedenleri tercih etmelisiniz. Kıyafetlerin bir veya iki beden büyük olması çok önemli değildir.

Çocuklarınız için almış olduğunuz her kıyafeti en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız, bir veya iki beden büyük almanız daha iyi olacaktır. Yeni doğan bebek için sadece bir beden büyük kıyafet alarak yetinebilirsiniz. Ancak çocuğunuzun ilerleyen yaşlarında yani daha çok büyüdükçe, kıyafetin türüne ve modeline  olarak üç ila dört beden büyüğe kadar gitmeniz de herhangi bir sakınca yoktur. Özellikle de kışlık ceketler veya sış giyime dair birçok kıyafette tercihen bedenler daha büyük olabilir, ancak bu sadece üst giyim için geçerlidir. Çünkü pantolonlar için aynı durum geçerli olmaz. Pantolonların bele ve vücuda iyi oturması gerekmektedir. Çocuklar için kıyafet alışverişlerinde genellikle belirli yaş grubuna göre kıyafetler vardır ve sizlerde bu yaş etiketinin alışverişlerinizde sizi kısıtlamasına izin vermemeye özen gösterin. Her bebeğin gelişimi aynı olmayabilir. Erkek ve kız çocuk giyim özellikle de bu alanda ki farkı kolay anlamanızı sağlayacaktır. Her yaş grubu çocuk aynı kilo ve boy oranında olmayabilir bu yüzden de markaların belirlediği yaş grubu aralıkları bebekleriniz için uygun olup olmadığına ancak deneyerek karar verebilirsiniz.

Kolay Giyilebilir Kıyafetler Tercih Edin

Bebekler için kıyafet giydirmek ve çıkarmak her zaman için zor olmuştur. Bu nedenle de bebeklerinizin daha rahat giymesi için uygun kıyafetler tercih etmeye önem verin. Bunun yanı sıra kıyafetlerin yumuşak olması da kolay giydirilmesi için önemlidir. Bebekler için önden düğmeli veya esnek kıyafetleri tercih etmek çok daha yardımcı olacaktır. Bebeklerinizi incitmeden giydirmek mümkündür.  Buna özen göstermelisiniz.

Etiketler: cocuk-kiyafeti
Nisan 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR